Interesse in of vragen over

Neem dan nu contact op

Een plafond is een belangrijk onderdeel van een kamer. Het beïnvloedt niet alleen de uitstraling en sfeer van de ruimte, maar kan ook functionele voordelen bieden, zoals optimaliseren van de akoestische nagalm. Bij het kiezen van een plafond zijn er verschillende opties om te overwegen, waaronder verlaagde plafonds in gipsplaat en spanplafonds. In dit artikel zullen we de twee opties vergelijken en hun voor- en nadelen bespreken.


Verlaagd plafond in gipsplaat:
Een verlaagd plafond in gipsplaat, ook wel een systeemplafond genoemd, is een constructie van metalen profielen waarop gipsplaten worden bevestigd. Het is een populaire optie vanwege de relatief lage kosten en de mogelijkheid om leidingen en bedrading erachter te verbergen. Het kan ook worden aangepast om verlichting en ventilatie te integreren.
Een van de nadelen van een verlaagd plafond in gipsplaat is dat het niet altijd even strak kan worden geplaatst, waardoor er mogelijk scheve lijnen, oneffenheden en barsten ontstaan. Het is dus niet de meest esthetisch aantrekkelijke optie. Bovendien is een gipsplaat plafond ook uiterst gevoelig voor vocht- en schimmelproblemen.
Nadat een gipsplaat plafond geplaatst wordt, dient dit tot slot ook nog afgewerkt worden. Hiervoor zijn een aantal bewerkingen nodig zoals opstop, opschuren, primeren, tussenschuren en opschilderen. Hierbij dient er ook nog eens rekening gehouden te worden met de droogtijden van het verfsysteem. Dit maakt dat het plaatsen en afwerken van een gipsplaat plafond dus bijzonder tijdrovend en arbeidsintensief is.

PVC Spanplafond:
Een PVC spanplafond is een plafond dat bestaat uit een hoogwaardig pvc-membraan dat strak wordt gespannen in aluminium randprofielen. Het wordt op maat gemaakt en kan in vrijwel elke vorm en kleur & afwerking worden geleverd. Een van de belangrijkste voordelen van een spanplafond is dat het in staat is om eventuele onvolkomenheden van het bestaande plafond te verbergen, waardoor een perfect strak en naadloos resultaat wordt verkregen.
Een ander voordeel van een spanplafond is dat het een hoogwaardige uitstraling geeft aan de ruimte en kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk en duurzaam, en bestand tegen vocht en schimmel.
Op vlak van ecologie is een spanplafond een verantwoord product met een zeer lage ecologische voetafdruk. U kan hierover meer lezen op onze website.
Tot slot is een spanplafond een afgewerkt product, wat wil zeggen dat het plafond heel snel afgewerkt is in vergelijking met een gipsplaten plafond. 


Conclusie:
Hoewel beide opties hun voor- en nadelen hebben, biedt een spanplafond over het algemeen meer voordelen dan een verlaagd plafond in gipsplaat. Een spanplafond zorgt voor een naadloos, strak resultaat en kan eventuele onvolkomenheden in het originele plafond verbergen, terwijl een verlaagd plafond in gyproc mogelijk scheve lijnen, oneffenheden & barsten kan hebben. Bovendien geeft een spanplafond een hoogwaardige uitstraling aan de ruimte en is het duurzaam en onderhoudsvriendelijk.
 


Vorige
Volgende
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×